De duurzame (Deense) Lindab

overhead deur

Download hier de Lindab brochure
Is 98% van de componenten herbruikbaar en levert geen extra milieu belasting op bij afvoer.

Is de isolerende werking 10% meer stabiel dan een polyurethaan deur. En dat scheelt in de energierekening.

Is gemaakt met 50% minder CO2 uitstoot op bij de productie van deuren (in vergelijking met alle andere deuren)
50% minder uitstoot van rookgassen in geval van brand.

Dit maakt de deur tot de meest duurzame deur in de markt. Wij mogen als enige in Nederland de Lindab deuren en deuronderdelen verkopen.

De Lindab deur heeft een EDP-certificaat. Als er bouwprojecten zijn waarbij voldaan wordt aan o.a. DGNB en BREEAM en dat geeft  zekerheid dat de milieu belasting van het hele bouwproces minimaal is.

De deur houdt de warmte vast

Als het soms aanvoelt alsof de temperatuur op de werkplaats heen en weer schommelt tussen arctisch en tropisch, dan is dat zeer waarschijnlijk te wijten aan uw deursysteem, dat niet goed isoleert of niet naar behoren sluit. Dat is niet alleen van invloed op het comfort, maar het heeft ook een

negatief effect op de energierekening. Deurpanelen van Lindab houden de warmte binnen en de kou buiten met isolerende eigenschappen (U-waarde) van 0,6 W/m2K. Panelen en afsluitingen kunnen tegen zware windstoten en beschermen tegen tocht, wat te merken is aan het energieverbruik.

Circulaire economie

Afval bestaat niet meer

Vanuit de rijksoverheid is bepaald dat we moeten werken aan een duurzame economie voor de toekomst. Dit is een circulaire economie waarin geen afval bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Er is een transitie agenda voor de bouw opgesteld. In dit programma staat wat nodig is voor een circulair Nederland in 2050. Overheden moeten echter eerder circulair inkopen.  Er zijn een 5-tal transitie agenda’s opgezet. 1 is voor de bouwsector. Deze neemt 50% van het grondstoffenverbruik in Nederland voor zijn rekening! Veel afval is sloopafval. Om deze leefomgeving duurzaam in te richten is een versnelling binnen de bouwsector nodig